ISO 22000:2018 / HACCP (Live Online Training)

Σεμινάρια
 Registration Closed
 
0
Ημερομηνία: Τρι, 5 Ιουλ 2022 09:30 - 17:00

Τόπος υλοποίησης σεμιναρίου: Διαδικτυακή Εκπαίδευση

Το σεμινάριο υλοποιείται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής web - πλατφόρμας, που έχει την δυνατότητα πλήρους Διαδραστικότητας (Interaction), πρόσωπο προς πρόσωπο επικοινωνίας, αμφίδρομης υποβολής ερωτήσεων και αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων, σαν να βρίσκονται σε εκπαιδευτική αίθουσα.

ISO 22000:2018 / HACCP

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Η αναγνώριση και η πρόληψη των Κινδύνων στα Τρόφιμα και ο εντοπισμός των κρίσιμων σημείων στην παραγωγική Διαδικασία, από το κύκλωμα διακίνησης των πρώτων υλών μέχρι τη διάθεση των τελικών Προϊόντων, αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας και νομοθετική απαίτηση και αυτό ακριβώς διασφαλίζεται μέσα από το Σύστημα ISO 22000:2018 / HACCP.

Στόχος του Σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει σε Στελέχη των Επιχειρήσεων που ασχολούνται με: Παρασκευή, Μεταποίηση, Παραγωγή, Ποιοτικό Έλεγχο, Συσκευασία, Αποθήκευση, Μεταφορά, Διανομή και Διάθεση Τροφίμων στον τελικό καταναλωτή, πως μπορούν να εντοπίσουν και να αναλύσουν τους κινδύνους στα τρόφιμα με βάση τις Αρχές του HACCP, να σχεδιάσουν και να λειτουργήσουν ένα αποτελεσματικό Σύστημα Ασφάλειας Τροφίμων σε συνδυασμό με τις προδιαγραφές του Διεθνούς Προτύπου ISO 22000:2018 ή να βελτιώσουν το ήδη υπάρχον.

Στο Σεμινάριο αυτό παρέχεται η πρακτική Μεθοδολογία Σχεδιασμού και Εφαρμογής του Συστήματος Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000:2018 / HACCP. Επίσης, παρουσιάζεται ένας Ολοκληρωμένος Πίνακας Σημείων Ελέγχου που συμβάλλει στον αποτελεσματικό Έλεγχο Αξιολόγησης (Audit) του Συστήματος ISO 22000:2018 / HACCP και αφορά εταιρείες όλων των κλάδων που ασχολούνται με τρόφιμα.

Οι Σύμβουλοι της Εταιρείας μας θα καλύπτουν επι 12 μήνες την υποστήριξη των Συμμετεχόντων, παρέχοντας απαντήσεις – διευκρινίσεις σε πιθανές ερωτήσεις τους.

 


ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ


 Οι συμμετέχοντες θα:

 • Εξοικειωθούν με την αναγνώριση της επικινδυνότητας στα τρόφιμα και τον προσδιορισμό των απαιτήσεων σε Ελέγχους και Επιθεωρήσεις.
 • Είναι σε θέση να ετοιμάσουν διαγράμματα ροής στο κύκλωμα Παραγωγής και διακίνησης Προϊόντων και με τη χρήση καταλλήλων Πινάκων Ελέγχου να εντοπίσουν τις απαιτήσεις σε GMP (Good Manufacturing Practices) και GHP (Good Hygiene Practices).
 • Γνωρίσουν τις απαιτήσεις του Προτύπου ISO 22000Q:2018 και τον τρόπο εφαρμογής τους.
 • Με το τέλος του Σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα μπορούν, με μικρή βοήθεια ειδικών Συμβούλων, να αναπτύξουν και να λειτουργήσουν το Σύστημα ISO 22000 / HACCP στην εταιρεία τους.

 


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ


 1. Οι Κίνδυνοι στα Τρόφιμα
 2. Η Αξιολόγηση των Κινδύνων
 3. Εισαγωγή στο Σύστημα HACCP
 4. Οι βασικές αρχές του HACCP
 5. Η αξιολόγηση Επικινδυνότητας στα Τρόφιμα με βάση του Σύστημα HACCP
 6. Η Παρουσίαση του Προτύπου ΕΝ ISO 22000:2018
  • Περιγραφή του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
  • Ευθύνη της Διοίκησης για την Ασφάλεια Τροφίμων
  • Διαχείριση Πόρων για την Ασφάλεια Τροφίμων
  • Σχεδιασμός Παραγωγής και διάθεσης ασφαλών Τροφίμων
  • Τεχνικές Ετοιμασίας Διαγράμματος Ροής για την δημιουργία των Προϊόντων
  • Επικύρωση - Επαλήθευση του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
 7. Η Ελληνική Νομοθεσία σχετικά με τα Τρόφιμα και Ποτά
 8. Κανόνες Ορθής Βιομηχανικής / Υγιεινής Πρακτικής (GMP/GHP)
 9. Μεθοδολογία σχεδιασμού του Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων κατά το Πρότυπο ΕΝ ISO 22000:2018
 10. Το αποτελεσματικό Audit του Συστήματος ISO 22000:2018 / HACCP
 11. Παρουσίαση ολοκληρωμένου Πίνακα Audit Check List. Περιλαμβάνει ολόκληρο το Πρότυπο υπό μορφή Πίνακα Ελέγχου ώστε να διασφαλισθεί η πληρότητα του Audit

 


ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ


Γεώργιος Βάβουλας, ΜΒΑ, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, ο οποίος έχει διατελέσει Project Manager σε εκατοντάδες Έργα Οργάνωσης και Σχεδιασμού Διαδικασιών Λειτουργίας Οργανισμών, Ασφάλειας Τροφίμων, Συστημάτων Ποιότητας Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων, Σχεδιασμού και Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής, Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων, υποστήριξης Εφαρμογής και Αξιολόγησης αποκλίσεων Προτύπων Διαχείρισης, όπως του ISO 9001, του ISO 22000, του ISO 27001 και πολλών άλλων. Είναι πιστοποιημένος Επιθεωρητής Συστημάτων Ποιότητας, Συστημάτων Ασφάλειας Πληροφορίας και Data Protection Officer (DPO). Επίσης, διαθέτει μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία στα παραπάνω αντικείμενα, καθώς και σε θέματα Οργάνωση Γραφείου, Βελτίωσης Καθημερινότητας και σε τεχνικές ανάπτυξης δεξιοτήτων Διοικητικών Στελεχών.

 


ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΝΟΝΤΑΙ:


 • Εγχειρίδιο του σεμιναρίου «ISO 22000 – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»
 • Παρουσίαση του σεμιναρίου
 • Βιωματικές ασκήσεις
 • Η Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία σε ότι αφορά σχετικά με τα τρόφιμα και ποτά
 • Εργαλεία που έχει σχεδιάσει η εταιρεία μας για το συγκεκριμένο σεμινάριο
  • Εργαλείο Ιεράρχησης Κινδύνων χρησιμοποιώντας την Ανάλυση Pareto
  • Εργαλείο Ολοκληρωμένος Πίνακας Σημεία Ελέγχου για τον εντοπισμό και την βελτίωση κρίσιμων σημείων (CCPs)
 • Κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα της iBcl για λήψη του υλικού του σεμιναρίου
 • Υποστήριξη επί 12 μήνες σε θέματα του σεμιναρίου

 

Τηλέφωνο
210 8145 518
Email
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα
 

Powered by iCagenda