ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ - Managerial Self-Awareness

2
BannerSeminars
Κατηγορία
Σεμινάρια
Dates
Πεμ, 23 Απρ 2015 09:30 - 17:00
Τόπος
Ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis, Παρθενώνος 19, Αθήνα
Τηλέφωνο
Email
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα

H iBcl διοργανώνει το πρωτοποριακό για τα Ελληνικά δεδομένα σεμινάριο "Βελτίωση Απόδοσης μέσω Διοικητικής Αυτογνωσίας" με εισηγητή τον Νικόλαο Σιγανό, Σύμβουλο Management.

Αναγνωρίζεται διεθνώς ότι γίνεται μια τεράστια στροφή των Οργανισμών προς τη Διοικητική Αυτογνωσία των Στελεχών τους. Το Στέλεχος χρησιμοποιεί τον εαυτό του (use of self) για να διοικήσει την ομάδα του και να επιτύχει αποτελέσματα. Για να παίξει αποτελεσματικά το ρόλο του πρέπει να καταλαβαίνει καλύτερα τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές του, τα αδύνατα και δυνατά σημεία του, τα κίνητρα και τις ανάγκες του και να αναγνωρίζει πως αυτά επηρεάζουν την απόδοσή του. Επίσης, να καταλαβαίνει καλύτερα τις σχέσεις με τον προϊστάμενό του και έτσι να βελτιώνει τη συνεργασία μαζί του.

Πολλές μελέτες αποδεικνύουν ότι όσο νωρίτερα στη σταδιοδρομία του ένα Στέλεχος βελτιώνει την αυτογνωσία του, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να ακολουθήσει μία επιτυχημένη διοικητική σταδιοδρομία. Το βασικό όφελος που θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες στο Σεμινάριο αυτό είναι ότι θα αποκτήσουν έναν Οδηγό που θα τους επιτρέπει να κάνουν αναστοχασμό (reflection) της διοικητικής πρακτικής τους και να παίζουν αποτελεσματικά το ρόλο τους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε έρευνα 75 μελών του Stanford Graduate School of Business Advisory Council η αυτογνωσία αξιολογήθηκε σαν η σημαντικότερη διοικητική ικανότητα που πρέπει να αναπτύξουν τα Στελέχη. Επιπλέον, σε μελέτη που διεξήχθη το 2010 από τη Green Peak Partners και το Cornell’s School of Industrial and Labor Relations, στην οποία εξετάσθηκαν ένα σύνολο διοικητικών διαπροσωπικών χαρακτηριστικών 72 ανώτερων στελεχών από εταιρείες με έσοδα που κυμαίνονται από $50 εκατομμύρια έως $5 δις, η υψηλή αυτογνωσία θεωρήθηκε ως ο ισχυρότερος προγνωστικός παράγοντας της εταιρικής επιτυχίας. Επίσης, τα κορυφαία Business Schools, όπως π.χ. το Harvard Business School και το INSEAD προσανατολίζουν έντονα τα προγράμματα ανάπτυξης Στελεχών προς την αυτογνωσία.


ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ


Η διοικητική αυτογνωσία είναι ο κρίσιμος παράγοντας για την ανάπτυξη των Στελεχών. Η βελτίωση της απόδοσής τους θα προέλθει από το συνειδητό αναστοχασμό (reflection) που θα κάνουν για τον τρόπο που οι ίδιοι διαχειρίζονται την απόδοση της ομάδας τους. Ως εκ τούτου η διοικητική αυτογνωσία είναι μία κρίσιμη διοικητική ικανότητα που πρέπει να αναπτυχθεί.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ


 • Ο ρόλος του Στελέχους ως διαχειριστής απόδοσης της ομάδας του
 • Χτίσιμο Κουλτούρας Ομάδας, Διαχείριση Απόδοσης για επίτευξη Στόχων και Coaching
 • Κατηγοριοποίηση, Παρατήρηση & Coaching συμπεριφορών ρόλου
 • Κατανόηση συναισθημάτων και πώς αυτά επηρεάζουν τη συμπεριφορά και το ρόλο του Στελέχους
 • Τα πέντε 5 κύρια χαρακτηριστικά προσωπικότητας/ FFM (Five Factors Model): Εξωστρέφεια, Νευρωτισμός, Δεκτικότητα σε Εμπειρία, Προσήνεια, Ευσυνειδησία και πως αυτά επιδρούν στο ρόλο του Στελέχους
 • Η προσέγγιση του δεσμού (Adult Attachment Approach) στo στυλ των διαπροσωπικών σχέσεων του Στελέχους
 • Δυσλειτουργικές διοικητικές συμπεριφορές
 • Υπερπήδηση εμποδίων στην αυτογνωσία
 • Οδηγός για Reflective Manager

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ


Σε Επιχειρηματίες και Στελέχη που επιθυμούν να βελτιώσουν την αυτογνωσία τους και μέσω αυτής να κατανοήσουν καλύτερα τον Διοικητικό τους ρόλο και να βελτιώσουν την απόδοσή τους.


ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ


Νικόλαος Σιγανός, εισηγητής σεμιναρίων με 25ετή εμπειρία σαν Σύμβουλος, Εκπαιδευτής και Coach μεγάλων ελληνικών και διεθνών εταιρειών όπως π.χ. Ε. Ι. Παπαδόπουλος, PepsiCo, Hasbro, Rolco, AB Βασιλόπουλος, Γερμανός & Ελινόιλ.

 


ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΝΟΝΤΑΙ:


 • Οι σημειώσεις του σεμιναρίου σε έντυπη μορφή
 • Η παρουσίαση του σεμιναρίου σε ηλεκτρονική μορφή
 • Βεβαίωση Παρακολούθησης
 • Κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα της iBcl για λήψη του υλικού του σεμιναρίου

 
 

Υποστήριξη από iCagenda